Deprecated: class-oembed.php is verouderd sinds versie 5.3.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/class-wp-oembed.php. in /var/www/wp-includes/functions.php on line 5051

Theater

De Liema producties heeft op dit moment twee theater producties: Nesjomme en Gershwin. Beiden zijn lichtvoetig en diepzinnig, geestig en meeslepend, niet grof, wel tof en duidelijk verstaanbaar…

NesjommeGershwin

Nesjomme

Het programma Nesjomme neemt U mee naar de wereld van Oost-Europese Joodse landverhuizers die eind 1800 naar New York emigreerden. Het is een programma waarin het verhaal verteld wordt aan de hand van een PowerPoint presentatie, interessante achtergrondinformatie, Joodse humor en heel veel liedjes die een feest der herkenning oproepen.

Het verhaal wordt gespeeld door een zangeres en een gitarist/verteller. Het verhaal is tegelijk diepzinnig en lichtvoetig en laat U genieten van een grote variëteit aan genres: bekende musicalsongs zoals My favorite things, bekende jazznummers zoals I got rythm en prachtige popballads zoals Make you feel my love and That’s what friends are for.

Muzikanten

Aan Nesjomme werken naast Flip de Liema op gitaar en als verteller mee:

Anita Simons (zang) en Judith Hofstede (zang).

Anita Simons

Anita Simons

 

Anita is vanaf jongs af aan al dol op zingen. Zij gaat dan ook op haar tiende zingen bij een jongerenkoor in Den Haag, waarbij zij al gauw solo’s mag zingen. Rond haar twintigste verruilt zij het koor voor een popband. Na een optreden tijdens een cabaret wordt ze gepakt door de jazz. De Big Band muziek steelt haar hart, ze heeft dan ook bij diverse Big Bands gezongen: Big Band Hans Dubbelaar, The Fly Over Big Band en Swing Time. Ze zingt nu als vaste zangeres bij de Q Big Band Delft. Als gast heeft ze o.a. gezongen bij de Sweet Blossom Orchestra, Caseys Big Band en The New Manhattan Big Band.

Bij de Swing Town Jazzband (Zwijndrecht, jazzband oude stijl) was zij jaren de vaste zangeres. Naast de Big Bands zingt Anita regelmatig bij andere jazzformaties.  Anita studeerde aan de DJAM in Amsterdam (opleiding voor jazz en lichte muziek) en kreeg les van Janis Lakers (Amerikaanse jazz-zangeres, docente aan het Maastrichtse conservatorium).

 

Judith Hofstede

Judith Hofstede

Judith Hofstede is actrice en theatermaker en heeft ervaring in het presenteren van evenementen.
Zij zong in theaterrestaurants, musicals en eigen theaterproducties.
Daarnaast is zij zowel leadzangeres als backing-vocal.
Haar eerste ervaring als leadzangeres was met band Prime Time waarmee ze tijdens jazz festival ‘Family Jazz’ in Frankrijk speelde, en met soulband One more Time.
Judith is backing-vocal op de single-cd ‘Jij betekent alles voor mij’ van Guido van Zutphen.
Zij was lead- en backing-vocal in de 7-koppige band INSERT o.l.v. Bart Dieho (eigen repertoire) wat resulteerde in de cd-presentatie ‘Given’it all’.
Als leadzangeres vormt zij samen met Gertjan Bakker het duo JUDGE met wie ze huiskamerconcerten, privé optredens, bedrijfsoptredens en optredens voor senioren verzorgt.

www.judithhofstede.nl

Gershwin

“Life is a lot like jazz, it is at it’s best when you improvize”

Een programma geheel gewijd aan de gebroeders Gershwin met natuurlijk hun mooiste liederen zoals Summertime maar ook minder bekende pareltjes. Het programma wordt afgewisseld met hilarische sketches die een beeld geven van de Amerikaans-Joodse cultuur. Verder krijgt U interessante informatie waardoor de familie Gershwin voor U tot leven komt.